Thursday , 23 February 2023

Ulqin, mbahet konferenca per mbrojtjen e ekosistemit

N Ulqinu mbajt konferenca mbi projektin pr mbrojtjen e ekosistemit bregdetar dhe detar.N kte konferenceprvec prfaqsuesve t komuns s Ulqinit, si partner morn pjes edhe Drejtoria e policis, Ministria e bujqsis, Drejtoria pr inspeksione dhe klubi i peshkimit sportiv Bojana.Gjate fjales setij kryetari i komunsFatmir Gjeka, falenderoi t pranishmit pr pjesmarrje dhe njoftoi mbshtetjen e komuns n realizimin e projekteve t tilla dhe prkushtimin ndaj eliminimit t peshkimit illegal, sidomos atij me dinamit.

Ne konference u tha se projekti ka vlern e 142.000 eurove, ku 85% do t financohen nga Mbretria e Norvegjis kurse 15% nga komuna e Ulqinit. Projekti ka nj shtrirje dyvjecare, domethn nga viti 2015 deri n vitin 2017.N konference foln edhe prfaqsuesit e Drejtoris s policis Institutit pr biologjin e detit, si dhe t Ministris s bujqsis, t cilt njzri shprehen gatishmrin e tyre n ndihmn e implementimit t ketij projekti, pasi mbrojtja e ekosistemit dhe kontrolli iI peshkimit jan kushte pr hyrjen n Bashkimin Europian.

N fund, prfaqsuesit e institucioneve partnere n kt projekt, nenshkruan edhe memorandumin e bashkpunimit.

Lexoni dhe kete

NË MAL TË ZI “KRISJE” BRENDA SHUMICES

Është konstituar parlamenti i ri i Malit të Zi ku për herë të parë Millo …