Thursday , 23 February 2023

URA E RUBIKUT RREZIKON SHEMBJEN

Kjo është gjendja e Ures mbi Lumin Fan në Rubik. E ndërtuar në vitin 1987, rrezikon seriozisht shembjen për shkak të dores se njeriut.

Këmbët e urës kanë dalë në sipërfaqe dhe jane anuar, çka ka ngritur alarmin e banorëve të zonës. Ata thonë se kalimi në këtë ure është mjaft i frikshem dhe i rrezikshem.

Shfrytëzimi pa kriter i lumit për inerte është shkaku kryesor i kësaj situate thonë banoret, duke kërkuar ndërhyrje të menjëhershme në këtë ure.

Kjo urë u shërben qytetit të Rubikut dhe fshatrave përreth për tu lidhur me rrugen e kombit dhe mos-ndërhyrja në kohë do të bëjë që të ketë fatin Urës së Zogut, këmba e së cilës është fundosur mbi 2 metra e 40 centimetër, nga gërryerja e lumit nga kompanitë private.

Lexoni dhe kete

“LAND AND SAND ART FESTIVAL” NË VELIPOJË

“Land and sand Art Festival” është festivali i parë i skulpturave të artit në rërë. …