Tuesday , 26 October 2021

ZJARRET SHKRUMBUAN MBI 400 HEKTARE PYJE NE LEZHE

Vetëm gjatë muajit gusht zjarret kanë shkrumbuar mbi 400 hektar pyje në Qarkun e Lezhës. Të dhënat janë bërë publike nga Mbrojtja Civile në prefekturen e këtij Qarku, ndërsa dëmet më të shumta kanë qenë në Thirrë dhe Munellë të Bashkisë Mirditë.

Pjesa më e madhe e zjarreve kanë qenë të qëllimshme, ndërsa situatat e krijuara nxoren në pah mungesen e burimeve njerëzore dhe logjistike për të ndërhyrë në raste të tilla, fakt që pranohet dhe nga vetë institucionet.

Këtë verë zjarret zgjaten me ditë të tërë, duke vënë në rrezik dhe shtëpitë në zonët e banuara.

Lexoni dhe kete

150-VJETORI I LINDJES SE FISHTES, SHTEPIA E POETIT E KYÇUR

150-vjetori i lindjes së At Gjergj Fishtës, e gjeti të mbyllur shtëpinë ku ka jetuar …